Openingstijden

Direct contact opnemen

Telefonisch contact opnemen? 0528 - 26 41 51
Stuur ons een e-mail E-mail
Inlijsten Hoogeveen

Inschrijven nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws kunt u zich hieronder inschrijven.

Uw naam

Uw e-mailadres


Glassoorten

Om uw kunstwerk te beschermen tegen stof, vocht, verkleuring en beschadiging, wordt er glas geplaatst voor uw inlijsting. Er zijn verschillende soorten kwaliteitsglas, waarbij elk soort zijn eigen unieke werking heeft.

Hieronder vindt u de beschrijving van de glassoorten. Uiteraard hebben wij in de winkel voorbeelden van het glas zodat u deze met het in te lijsten werk kunt bekijken en vergelijken. 

Opti white
Een relatief nieuw soort glas welke op dezelfde wijze gemaakt wordt als het "gewone" float glas, maar met een lager ijzergehalte. Dit geeft geen verkleuring aan het kunstwerk wat bij standaard float glas wel kan gebeuren.  

X High®                             
X-High glas is loepzuiver witglas en staat voor een absoluut natuurlijke weergave. Nano-prisma techniek maakt X-High glas satijnglanzend en transparant zonder te verblinden. De prisma's geleiden het licht door het vergrote glasoppervlak en versterken de transmissie.

AR-T glass opti white
Bij dit glas is het bestanddeel ijzer tot een minimum gereduceerd. Hierdoor onstaat een optisch wit. Normaal helder glas geeft een bruinige (ijzeroxide) zweem mee aan het werk; met "AR-T Glass Opti White" gebeurt dit niet. Tevens is dit glas voorzien van een anti-reflectie sputter coating waardoor de reflectie ook geminimaliseerd wordt.
"AR-T Glass Opti White" reflecteert (spiegelt) slechts 1% tegenover meer dan 10% bij gewoon helder glas. Daarnaast is het "AR-T Glass opti white" glas 70 of 92% UV-werend.